Istoric Retezat

Istoric Rausor

Cazare Rausor

Evenimente

Salvamont

Reguli

Pagina Principala

Harti si trasee in Retezat

NEW !! Rausor_TV

 

 

SCHI LA RAUSOR

Pârtia de schi din Rausor ,unica partie de schi din masivul Retezat si totodata recunoscuta ca una dintre cele mai bune din zona de vest a tarii, este dotata cu teleschi având o lungime de 1.000 m şi o diferenţă de nivel de 380 m conceputa pe doua sectiuni de teleschi.Din varful partiei principale au fost create 3 trasee diferentiate pe grade de dificultate.

1.Traseul clasic - se coboara pe partia clasica (nord-vest) primii 300 de m fiind de dificultate ridicata (aprox 1000m lungime)

2.Traseul prin padure - din varful partiei se pleaca coboara spre nord traseul serpuind prin padure si urmeaza dupa aproximativ 1000 de metri sa se intersecteze cu traseul 1 la jumatatea partiei (aproximativ 1500m lungime)

3.Traseul pe la releu - din varful partiei se pleaca spre nord ca imediat sa se vireze stanga spre nord-vest (spre releu) apoi la releu ne intersectam cu traseu 2 ,apoi cu traseul 1 la jumatatea partiei (aproximativ 1200m lungime)

Portiunea de partie de la jumatate spre baza poate fi folosita pentru schiorii incepatori.

Se poate practica săniuşul langa partia de schi. Se pot face drumeţii montane şi pot vizita obiectivele turistice din zonă.

La cerere, se asigură contra cost ghid montan, monitor de schi, echipament de schi, săniuţe şi hărţi turistice.

Preturi:

6 puncte - 15 RON

10 puncte- 20 RON

20 puncte - 40 RON

30 puncte - 60 RON

60 puncte - 120RON

1 urcare = 1 punct

Se pot inchiria schiuri si clapari avnd preturi intre 20 si 30 RON /zi in functie de marca schiurilor. Se pot inchiria saniute cu 10 RON /zi . In Rausor exista mai multe centre de inchirieri .