Istoric Retezat

Istoric Rausor

Cazare Rausor

Evenimente

Salvamont

Pagina principala

Schi in Rausor

Harti si trasee in Retezat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dragii mei,

Complexul Alpin Rausor tinde sa devina principala poarta de acces in Retezat, de asemenea capacitatile de cazare se dezvolta intr-un ritm accelerat.

Afluenta de turisti este in continua crestere. Pastrarea statiunii si a Parcului National Retezat cat mai curate reprezinta una din preocuparile de baza ale Asociatei Rausor , Salvamont Hunedoara si nu in ultimul rand ale Administratiei Parcului National Retezat - Rezervatie a biosferei.

Reguli in Rausor

Fauna si flora Parcului National Retezat sunt protejate prin lege. Va rugam sa nu rupeti florile chiar daca ele sunt extrem de frumoase si tentante.

Nu depozitati deseuri decat in locurile special amenajate! La plecarea in drumetie va reomandam sa aveti cu voi saci speciali pentru a depozita si transporta gunoiul si deseurile pana la cea mai apropriata asezare turistica /urbana. Aruncarea deseurilor/gunoaielor in masiv se pedepseste conform legii. Vezi sectiunea salvamont.

Va rugam sa parcati masiniledoar in spatile amenajate pentru a permite desfasurarea fluenta a traficului .

Este interzis focul deschis , foc de tabara in afara spatiilor special amenajate. Nerespectarea acestor reguli duce la sanctiuni de pana in 1000 RON conform legii.

Inchirierea unei cabane ,vile in Rausor aduce cu sine automat di obligatia de a pastra curat mediul si spatiul din imediata vecinatate a cabanei.

Va multumim pentru sprijinul acordat in a mentine Rausorul la standardele unei statiuni alpine moderne.

Echipament de munte

Un turist bine echipat este mai puţin expus accidentelor şi îmbolnăvirii pe munte.
RECOMANDAT: bocanci, rucsac, pelerină de ploaie sau costum impermeabil, parazăpezi (iarna), tricouri de bumbac, pulover călduros, pantaloni lungi, şosete de bumbac/lână, mănuşi şi căciuliţă, lanternă.
OPTIONAL: ochelari de soare (obligatoriu iarna), jambiere (vara), binoclu, pantaloni scurţi, primus
CONTRAINDICAT: pantofi, sandale, şlapi, plase, sacoşe, poşete, umbrelă, tricouri, şosete şi haine de corp, din poliester.